Resultaten van de schilderwedstrijd van Rusthuizen Plus: Belgisch werk valt in de prijzen


Accueil > Blog > Nieuws

Catégorie Nieuws
Resultaten van de schilderwedstrijd van Rusthuizen Plus: Belgisch werk valt in de prijzen
Resultaten van de schilderwedstrijd van Rusthuizen Plus: Belgisch werk valt in de prijzen

De derde editie van de grote schilderwedstrijd van Rusthuizen Plus in België en Frankrijk is zojuist afgesloten. Hiermee komt weer een einde aan een mooi en vrolijk avontuur vol verrassingen en emoties. De resultaten werden bekendgemaakt door de jury, die onder andere werd vertegenwoordigd José Boublil, kunstliefhebber en voorzitter van Rusthuizen Plus. Gemotiveerde bewoners, toegewijde professionals en verrassende kunstwerken markeerden het verloop van deze nieuwste editie. Een Belgisch werk werd geselecteerd en won de derde plaats in de wedstrijd waar honderden deelnemers zich voor inschreven.

Een schilderwedstrijd die senioren goed doet

30 individuele werken, 4 collectieve werken, een gezamenlijk werk waaraan meerdere generaties hebben samengewerkt en een werk van een thuiswonende oudere werden door de jury bekroond. Het thema van dit jaar, "kinderen", sprak tot de verbeelding en was een grote bron van inspiratie voor de deelnemers. Vanwege de vele mooie en diverse inzendingen, had de jury het moeilijk om een keuze te maken.

“De inzendingen van dit jaar waren van uitzonderlijk goede kwaliteit. Om deze reden hebben we deze "wedstrijd" een schilderfeest genoemd. Tijdens deze editie van 2022 vallen verschillende dingen op: ten eerste het feit dat de honderden deelnemers allemaal van een hoog niveau zijn; alle werken stralen emotie uit. Daarnaast is het prachtig om kleine kinderen, in samenwerking met ouderen, met hun handen en hun penselen te zien werken. Een samenwerking die een glimlacht tovert op het gezicht van soms hele oude en kwetsbare mensen. De wedstrijd geeft hun energie om met elkaar iets te bouwen. Dit laatste is eigenlijk al genoeg om blij te zijn met de resultaten," vertelt José Boublil.

 

Een Belgisch werk op de derde plaats


De heer Norbert Van Hove, bewoner van de Belgische residentie Wzc Grootenbosch, ontving de derde prijs voor zijn prachtige kunstwerk "kinderverhaal". De heer Boublil vertelt over de keuze: "De scène is bijna surrealistisch, met deze reusachtige grootmoeder die wordt gevolgd door kleine kabouters. Een erg origineel werk, in de traditie van buitengewone, Belgische schilders als Magritte, Gustave De Smet en Spilliaert..."

 

Met haar 101 jaar is ze de oudste deelnemer aan de schilderwedstrijd!


Speciale lof gaat naar de bijzondere prestatie van Gabrielle Maraninchi, bewoonster van serviceresidentie La Girandière. Met haar 101 jaar schepte ze onze verbazing, merkte de presentator op. Mevrouw Maraninchi was de oudste deelnemer aan onze wedstrijd.

 

 

Het hele team van Rusthuizen Plus en zijn voorzitter José Boublil zijn verheugd om alle deelnemers hun certificaat van deelname te overhandigen en de prijzen aan de winnaars uit te reiken: trofeeën, complete schilderpakketten en speciale prijzen voor gezamenlijke kunstwerken en inzendingen van thuiswonende ouderen. “We hebben allemaal weer veel plezier beleefd aan deze wedstrijd en was het een bijzondere ervaring. We kijken uit naar de wedstrijd van 2023, waaraan hopelijk nog meer bewoners zullen deelnemen", aldus José Boublil.

 

 

Heeft u een rusthuis nodig voor uzelf of uw dierbare?

Welke vorm van woonzorg zoekt u ?
In welke provincie ?
Hoe snel wenst u woonzorg ?
Contactgegevens om informatie over uw selectie te ontvangen :

Verklaring Franse gegevensbeschermingsautoriteit (CNIL) nr. 141035

Verklaring Franse gegevensbeschermingsautoriteit (CNIL) nr. 141035 | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel :OP zoek naar een woonzorg voor uw familielid?

Beschikbaarheid en prijzen opvragen

Vul dit formulier in en ontvang
alle informatie die je nodig hebt

Vind woonzorg voor ouderen