Hoe kiest u een serviceresidentie?


Accueil > Assistentiewoningen

Met welke criteria moet u rekening houden om een serviceresidentie te vinden die aansluit op uw behoeften? Wie komen er in aanmerking voor een assistentiewoning in een serviceresidentie en welke formaliteiten komen hierbij kijken?

Met welke criteria moet u rekening houden om een serviceresidentie te vinden die aansluit op uw behoeften? Wie komen er in aanmerking voor een assistentiewoning in een serviceresidentie en welke formaliteiten komen hierbij kijken?

 Het aanbod aan serviceresidenties in België wordt steeds groter. Wonen in een serviceresidentie biedt een goede oplossing op maat aan gezonde of relatief gezonde senioren die graag ten volle willen genieten van hun oude dag. Om een vestiging te vinden die voldoet aan uw verwachtingen en aan uw levensstijl, raden wij u aan om rekening te houden met bepaalde criteria en om u goed te informeren.

 Er zijn meer criteria dan die wij hier beschrijven en de stappen die u moet ondernemen zijn afhankelijk van uzelf, maar ze kunnen u wel helpen bij het nemen van beslissingen. Bovendien kunt u te alle tijden gratis advies inwinnen bij de adviseurs van Rusthuizen Plus. Zij staan altijd voor u klaar met meer informatie over de verschillende locaties en kunnen u begeleiden tijdens uw zoektocht.

Welke geografische ligging is voor u belangrijk bij uw keuze voor een serviceresidentie?

De ligging van een serviceresidentie is een belangrijk criterium voor de keuze van een residentie. U kunt kiezen voor een serviceresidentie vanwege de locatie van de residentie en de mogelijkheden die dit biedt. Dicht bij de (klein)kinderen, aan de kust, in een levendige stad of op het platteland. Voor iedereen is deze keuze erg persoonlijk. Zodra de locatie is gekozen, moet u nadenken over de omgeving van de nieuwe woonplek. Zelfs als u nu nog kerngezond bent, moet u er rekening mee houden dat reizen moeilijker wordt naarmate u ouder wordt. Let erop dat u zoveel mogelijk profijt heeft van de voorzieningen in de omgeving. Natuurlijk is het fijn om in een groene en rustige omgeving te wonen, maar het is minstens zo belangrijk om een winkelcentrum of winkels, uitgaansgelegenheden, een apotheek, een huisartsenpraktijk of misschien wel een ziekenhuis in de buurt te hebben. Als u nog autorijdt, zou het een groot voordeel zijn als u zou beschikken over een eigen parkeerplaats bij de serviceresidentie. Mocht dit niet nodig zijn, dan is het alsnog verstandig om bij de serviceresidentie te informeren met welke lijnbussen u vanaf de locatie van de residentie gemakkelijk de belangrijkste bezienswaardigheden kunt bereiken.  Een station vlakbij en gemakkelijke bereikbaarheid via de snelweg zijn ook handig voor bezoek van familie of vrienden. De locatie wordt ook aantrekkelijker als ook samen met anderen genoeg te doen is in de nabije omgeving. De omgeving van een assistentiewoning speelt dus een fundamentele rol in het dagelijkse leven van de bewoners. Het is daarom belangrijk om de tijd te nemen de persoonlijke voorkeuren goed op een rijtje te zetten en na te gaan of de residentie van uw keuze voldoet aan deze wensen. Om de aanpassing aan eventuele veranderingen in de situatie en de gezondheid te vergemakkelijken, kan het verstandig zijn om u ervan te verzekeren dat er een woonzorgcentrum in de buurt is. Dit maakt het mogelijk om, indien nodig, dicht bij de partner te blijven wonen en zich gemakkelijker aan te passen aan de verandering van omgeving.

 

Welke diensten bieden serviceresidenties aan?

Serviceresidenties bieden over het algemeen bewaking en facilitaire diensten aan, zoals een restaurant, schoonmaak, wasserijdiensten, conciërgediensten en maaltijdbezorging. Afhankelijk van de woning kunnen ook andere diensten worden aangeboden, zoals hulp bij de administratie, het bezorgen van boodschappen, het uitlaten van de hond enz. Om hun bewoners uitgebreide en hoogwaardige diensten te kunnen verlenen, hebben de residenties vaak overeenkomsten met thuiszorgorganisaties. De bewoners genieten alle vrijheid in hun appartementen of vrijstaande woning en ze kunnen gebruikmaken van alle gemeenschappelijke ruimtes en vrijetijdsruimtes van de residentie. De meeste residenties beschikken over een huiskamer, een bibliotheek, een zwembad, een kapsalon en diensten op het gebied van persoonlijke verzorging en lichamelijke conditie. Zij organiseren ook excursies, zorgen voor amusement, culturele activiteiten en andere activiteiten. Het aanbod kan per vestiging verschillen. De diensten en voorzieningen zijn soms inbegrepen in het dagtarief van de residentie of kunnen extra in rekening worden gebracht in de vorm van pakketten. Toegang tot de gemeenschappelijke ruimtes van de residentie is over het algemeen inbegrepen. Denk eraan hier van tevoren naar te informeren.

De adviseurs van Rusthuizen Plus beschikken over een actueel gegevensbestand met de kenmerken en beschikbaarheid van elke serviceresidentie in België. Wilt u graag hulp bij uw keuze voor een assistentiewoning in een serviceresidentie? Wilt u weten welke residentie beantwoordt aan uw behoeften of welke assistentiewoning aansluit bij uw budget? Of heeft u een specifieke voorkeur voor de geografische ligging van uw toekomstige woning? De adviseurs van Retraite Plus helpen u graag bij alle stappen die u maakt.

Neem contact op via 03 386 10 97. Onze adviseurs staan u graag te woord.

Heeft u een rusthuis nodig voor uzelf of uw dierbare?

Welke vorm van woonzorg zoekt u ?
In welke provincie ?
Hoe snel wenst u woonzorg ?
Contactgegevens om informatie over uw selectie te ontvangen :

Verklaring Franse gegevensbeschermingsautoriteit (CNIL) nr. 141035

Verklaring Franse gegevensbeschermingsautoriteit (CNIL) nr. 141035 | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden

Vind woonzorg voor ouderen