Hulp bij uw keuze voor een woonzorgvoorziening

Rusthuizen Plus adviseert en begeleidt families bij de keuze voor een woonzorgvoorziening in België. Sinds 2005 ondersteunen wij u belangeloos bij het zoeken naar een woonzorgcentrum of assistentiewoning. Dankzij ons gegevensbestand met meer dan 200 zorginstellingen, kunnen wij u snel meer vertellen over de beschikbaarheid en dienstverlening van elke locatie.

Al meer dan 14 jaar kunnen families rekenen op onze volledige en efficiënte dienstverlening. 

Rusthuizen Plus, hulp bij uw keuze voor een woonzorgvoorziening

Zelfs als het moeilijk en misschien wel onmogelijk wordt om thuis te blijven wonen, is het niet altijd even eenvoudig om te besluiten dat het tijd wordt voor een woonzorgcentrum.  Families hebben vaak behoefte aan begeleiding bij hetzetten van deze stap. De adviseurs gerontologie van Rusthuizen Plus zijn ervoor opgeleid om u hierbij zo goed mogelijk te ondersteunen. Ook de keuze voor de juiste zorginstelling is vaak lastig. Daarom verwijst het team van Rusthuizen Plus u naar de zorg die het beste past bij uw situatie. Hiervoor kijken we naar talloze criteria,naar de actuele informatie van de verschillende woonzorgvoorzieningen in België én naar de plaatsen die beschikbaar zijn.  

De missies van Rusthuizen Plus

Een deskundig en betrokken team

Onze adviseurs zijn toegewijde experts die families helpen bij het zoeken naar een woonzorgcentrum of een assistentiewoning. Zij worden regelmatig bijgeschoold om u zo goed mogelijk te kunnen informeren. Omwille van de kwaliteit is het altijd dezelfde adviseur die u bij uw stappen begeleidt. Deze adviseur geeft niet alleen advies, maar biedt ook een luisterend oor en ondersteuning. 

De juiste hulpmiddelen

Dankzij een compleet en nauwkeurig gegevensbestand van meer dan 200 zorginstellingen, weten de adviseurs van Rusthuizen Plus waar plaatsen beschikbaar zijn. Om deze reden kunnen ze adequaat reageren op alle dringende aanvragen. Ze kunnen u verwijzen naar een geschikte woonzorgvoorziening op basis van verschillende criteria, zoals:de mate van hulpbehoevendheid beoordeeld volgens de Katz-schaal, het budget, de geografische ligging en persoonlijke eisen. Onze adviseurs kunnen u ook vertellen welke taal op elke locatie wordt gesproken: Frans, Nederlands of beide. Voor specifiek onderzoek met betrekking tot mensen die lijden aan de ziekte van Alzheimer, Parkinson of gerelateerde aandoeningen, verwijzen onze adviseurs gerontologie u door naar de juiste locatie en begeleiden u hierbij.

Zorg die aansluit op uw behoeften

Een woonzorgcentrum, een assistentiewoning, een dagverzorgingscentrum of een centrum voor kort verblijf; elke zorginstelling sluit aan bij specifieke behoeften en biedt daarop toegesneden diensten aan. Een persoon die in meer of mindere mate hulp en medische zorg nodig heeft, kiest het beste voor een woonzorgcentrum. Hoe hulpbehoevend een persoon is, wordt met name beoordeeld op basis van de Katz-schaal. Voor mensen die nog erg zelfstandig zijn, is een assistentiewoning een goede keuze. Hier kunnen zij op zichzelf blijven wonen en gebruikmaken van de voorzieningen woonzorgvoorziening in de buurt. 

Hulp bij het opstellen van uw budget

De adviseurs van Rusthuizen Plus zijn op de hoogte van de mogelijke financiële regelingen waarmee u de zorg in een woonzorgvoorziening kunt financieren. Samen met u stellen ze op basis van de specifieke criteria een budget op. Vervolgens zoeken ze voor u uit welke woonzorgvoorziening binnen dit financiële plaatje past.

Dienstverlening op maat

Bent u op zoek naar een woonzorgvoorziening, dan kunt u gratis beroep doen op onze ervaren adviseurs. Rekening houdend met uw wensen, begeleiden zij u bij de keuze voor één van de zorgvuldig geselecteerde particuliere woonzorgcentra.

Rusthuizen Plus biedt u niet alleen begeleiding van A tot Z, maar bovenal persoonlijke aandacht: adviseurs die luisteren en die u persoonlijk ondersteunen bij deze stappen die niet altijd even makkelijk zijn.

Op basis van vertrouwen en na grondig onderzoek, stelt de adviseur de woonzorgvoorzieningen voor die de beste zorg bieden in uw situatie. Hierbij wordt gekeken naar: 

  • de gezondheidstoestand

  • het budget

  • geografische voorkeuren

  • de gewenste startdatum

  • persoonlijke verwachtingen

Neem contact met ons op via telefoonnummer:02 318 13 95 of maak gebruik van ons online contactformulier. 

Vind woonzorg voor ouderen