Woord vooraf

 

15 jaar geleden hebben wij Rusthuizen Plus opgericht. Wij wilden families belangeloos helpen bij hun zoektocht naar een woonzorgvoorziening voor hun ouders. Niet alleen in België (Wallonië en Vlaanderen), maar ook in Frankrijk. 

Vanaf het begin staaninlevingsvermogen en respect voor onze ouderen op nummer één. Het is ons motto en ons handelsmerk tot op de dag van vandaag. Families die gebruikmaken van onze dienstverlening waarderen onze toegevoegde waarde en laten dit dagelijks merken. Ze uiten hun dankbaarheid via sociale media, bedankbrieven, een telefoontje naar hun persoonlijke adviseur… We ontvangen hartverwarmende berichten. Als het om mensen gaat, is dat het enige dat telt. 

 

 

 

Natuurlijk zijn we trots op ons gegevenssysteem waarmee onze adviseurs alle aanvragen snel kunnen verwerken en weten waar plaats beschikbaar is. Maar in uw situatie geloven we vooral dat medeleven en inlevingsvermogen van wezenlijk belang zijn. Deze persoonlijke betrokkenheid is voor mij vanzelfsprekend, alsof het om mijn eigen ouders gaat. Onze medewerkers weten als geen ander dat een beschikbare plaats niet een betekent dat deze zo snel mogelijk weer moet worden opgevuld. Het gaat namelijk om een woonomgeving waar iemand zich prettig moet voelen, waar iemand zoveel mogelijk zijn gewoontes kan voortzetten. Een plek waar iemand zichzelf kan zijn en zich thuis voelt. 

Mijn persoonlijke ervaringen hebben ook een rol gespeeld bij mijn betrokkenheid voor deze meer kwetsbare doelgroep. De armoede die ik in Ethiopië heb gezien, heeft veel indruk op mij gemaakt. Ik heb mij ingezet voor onderwijs aan zeer arme kinderen uit dit land. Daarnaast heb ik, samen met een goed getraind team, hulpverleend tijdens natuurrampen (tsunami's, aardbevingen, cyclonen, ...). We hebben mensen in benarde omstandigheden kunnen redden. Ook hier moesten we families in moeilijkheden ondersteunen. Een rol die mij nauw aan het hart ligt: begeleiden, helpen, mensen die het nodig hebben de hand reiken.

In zekere zin is dit hetzelfde als wat wij bij Rusthuizen Plus willen bereiken: we zijn vaak de laatsten die worden benaderd om het leven voor onze ouderen en hun familie makkelijker en aangenamer te maken. 

José Boublil, Voorzitter Retraite Plus

Vind woonzorg voor ouderen