Centrum voor kortverblijf of herstelverblijf (revalidatie)


Accueil > Woonzorgcentra > Woonzorgcentra in België > Woonzorgcentra in België

Om verschillende redenen kan het zijn dat uw familielid niet in staat is om een bepaalde periode alleen thuis te blijven. In dit geval kan het nodig zijn dat hij of zij tijdelijk wordt verzorgd in een woonzorgcentrum. Een centrum voor kortverblijf of een centrum voor herstelverblijf biedt ouderen een huiselijke en veilige omgeving op het moment dat ze dat nodig hebben.  

Centrum voor kortverblijf

 

Dankzij het kortverblijf in een woonzorgcentrum, kan een partner of mantelzorger bijvoorbeeld een week vakantie nemen. Het idee dat uw familielid niet alleen thuis achterblijft, is een geruststellende gedachte. Uw dierbare is welkom in een assistentiewoning of een woonzorgcentrum dat aansluit bij zijn/haar situatie en gezondheidstoestand. Hij of zij kan gebruikmaken van dezelfde faciliteiten als de vaste bewoners. Wat de reden van het korte verblijf ook is, de persoon geniet van de huisvesting en eventuele zorgverlening.

 

Uw familielid kan zelf kiezen voor tijdelijke opvang om eenzaamheid te voorkomen en korte periode te verblijven in een gezellige omgeving waar hij/zij kan deelnemen aan leuke activiteiten. Misschien wil uw familielid ook wel kennismaken met het leven in het woonzorgcentrum om de aanpassing en de overgang naar een permanent verblijf in de toekomst te vergemakkelijken. Het centrum voor kortverblijf biedt daarnaast ook een ideale en veilige leefomgeving voor de revalidatie en re-integratie na een motorische of neurologische aandoening of operatie.

Verschillende Belgische zorginstellingen met assistentiewoningen en woonzorgcentra hebben plaatsen voor tijdelijke opvang gereserveerd.

 

Centrum voor herstelverblijf (revalidatie)

Na een operatie of ziekte voelen sommige ouderen zich vaak nog niet zeker genoeg om alleen thuis te wonen. Soms hebben zij nog hulp nodig om hun dagelijkse bezigheden goed uit te kunnen voeren. In dat geval kan een centrum voor herstelverblijf, een assistentiewoning of een woonzorgcentrum uitkomst bieden. Omdat ze nog niet helemaal zijn hersteld, zijn deze ouderen kwetsbaarder voor vallen of ongelukken in huis. Dit zou dramatische gevolgen kunnen hebben voor hun algemene gezondheidstoestand. In een zorginstelling kan uw familielid gebruikmaken van aangepaste accommodatie, evenwichtige maaltijden afgestemd op het dieet en de wensen en behoeften van elke persoon en talrijke voorzieningen om het de mensen gemakkelijker te maken. Daarnaast kan uw familielid vertrouwen op volledige zorg, dienstverlening en een verscheidenheid aan behandelingen (bijv. kinesitherapie) voor een goede revalidatie.

Na één of meer weken revalideren in deze comfortabele omgeving kan uw dierbare met een gerust hart en in goede conditie weer naar huis. Informeer welke assistentiewoningen en woonzorgcentra de mogelijkheid voor een herstelverblijf aanbieden.

 

Tijdelijke opvang voor een geleidelijke en soepele integratie

Of het nu gaat om een kortverblijf of herstelverblijf, een tijdelijk verblijf kan ook een gelegenheid zijn om de omgeving van een woonzorginstelling uit te proberen en er een eerste indruk van te krijgen. Deze kennismaking kan de keuze voor en de toegang tot woonzorg vergemakkelijken. Misschien besluit u uiteindelijk voor permanente opvang of verslechtert de gezondheidstoestand van uw familielid. Na een goede eerste ervaring zal uw familielid dit besluit eerder accepteren. Het is namelijk een stap die niet altijd makkelijk is om te nemen. Een goede voorbereiding kan een groot verschil maken.

Het is niet eenvoudig om de juiste woonzorginstelling te kiezen, op de juiste plek en op het juiste moment. Daarom beschikken onze adviseurs gerontologie over een gegevensbestand en nauwkeurige software met actuele informatie van meer dan 200 locaties in België. Zij ondersteunen u gratis bij alle stappen die u moeten ondernemen.

Neem contact met ons op om de locatie te kiezen die het beste past bij de behoeften en verwachtingen van uw familielid en het budget dat u voor ogen heeft. U kunt ons bereiken via telefoonnummer 02 318 13 95

U kunt ook uw gegevens achterlaten via ons online contactformulier. Wij bellen u dan zo spoedig mogelijk terug.

Heeft u een rusthuis nodig voor uzelf of uw dierbare?

Welke vorm van woonzorg zoekt u ?
In welke provincie ?
Hoe snel wenst u woonzorg ?
Contactgegevens om informatie over uw selectie te ontvangen :

Verklaring Franse gegevensbeschermingsautoriteit (CNIL) nr. 141035

Verklaring Franse gegevensbeschermingsautoriteit (CNIL) nr. 141035 | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden

Vind woonzorg voor ouderen